Voetbalshirts online kopen

verschillende soorten voetbalshirts

Hoe is voetbal ontstaan?

by admin on juni 13, 2013, no comments

Wereldwijd is het spelletje voetbal balsport nummer 1! Door de meeste historici wordt aangenomen dat voetbal is ontstaan in het verenigd koninkrijk, nog specifieker in Engeland. Hier is dan ook direct de oudste professionele voetbalclub opgericht genaamd Notts County FC. De FIFA is in 1904 opgericht en de UEFA later in 1954. Deze organisaties organiseren vandaag de dag nog steeds alle grote voetbaltoernooien.

Deze info wordt mede mogelijk gemaakt door www.voetbalshirtskoning.nl
Grote speler in het leveren van replica voetbalshirts en voetbaltenues.

In Nederland was de eerste voetbal vereniging HFC, opgericht door Pim Mulier in 1879. De eerste bedoeling van de vereniging was een rugbyclub, waar dit later is veranderd naar een voetbalclub.

voetbalshirts

Een voetballer draagt normaal gesproken een voetbalshirt, voetbalbroekje en voetbalsokken. De verschillende voetbaltenues van landen en clubs wijken op bepaalde punten van elkaar af. Zo worden er verschillende kleuren en soorten voetbalshirts gebruikt. Daarnaast dragen de spelers voor de bescherming natuurlijk ook een paar scheenbeschermers.

Het spelletje voetbal bestaat altijd uit 11 tegen 11 voetballers. Aan beide kanten 1 keeper die als enige de bal in de 16 meter met de hand mag beroeren. Een scheidsrechter zorgt ervoor dat de regels nageleefd worden en dat het spel goed verloopt.